Vrste instrumenata i utvrđivanje cijena

Udjeli/Dionice/Kaital CFd-ovi - Google, Vodafone, Barclays, Nokia, BMW itd.

Plus500 Kapitalni CFD-ovi dopuštaju vam trgovinu CFD-ova na najaktivnijim trgujućim udjelima u svijetu. Ugovorna cijena jednog Plus500 kapitalnog CFD-a jednaka je cijeni koja kotira u centima. Na primjer, ako se Google-ovim CFD-om tgruje po 490,23 USD, onda je vrijednost jednog Google-ova CFD-a 490,23 USD. Za nešto manji ekvivalent od 5% početne marže, možete ostvariti 20 puta veću izloženost najaktivnije trgujućim udjelima kojima se trguje na svjetskim burzama.

Indeks trgovanja CFD-ovima - S&P 500, UK 100, Germany 30, itd.

Vodećim svjetskim kapitalnim indeksima može se trgovati na Plus500. Ugovorna vrijednost jednog CFD-ova indeksa jednaka je kotiranoj cijeni u valuti indeksa. Na primjer, ako se DJIA CFD-om trguje za 13.805,56 USD, onda je vrijednost jednog DJIA CFD-a 13.805,56 USD. Za nešto manji ekvivalent od 0,3% početne marže, možete ostvariti 300 puta veću izloženost ovim vodećim kapitalnim indeksima.

Foreks trgovina - EUR/USD, EUR/GBP, USD/JPY, itd.

Trgujte nekim od svjetski najaktivnije trgujućim FX (foreks) parovima sa Plus500. Ugovorna vrijednost jednog FX CFD-a jednaka je 100 puta kotiranoj cijeni u valuti druge valute u paru. Tako, ako se AUD/USD CFD-om trguje po 0,9450 onda će vrijednost jednog AUD/USD CFD-a biti 94,50 USD ili 100 AUD. Možete ostvariti 300 puta veću izloženost najaktivnije trgujućim FX parovima s investicijom koja je jednaka 0,3% početne marže.

Sirovinski CFD-ovi - Sirova nafta, Zlato, Srebro, itd.

Najvažnije svjetske sirovine spremne su za trgovina na Plus500. Ugovorna vrijednost jednog sirovinskog CFD-ova jednaka je kotiranoj cijeni u valuti sirovine. Tako, ako se Zlatnim CFD-om trguje po 786,40 USD, vrijednost jednog Zlatnog CFD-a je 786,40 USD (ili ekvivalent jedne unce zlata). Za nešto manji ekvivalent od 0,7% početne marže, možete ostvariti 152 puta veću izloženost ovim vodećim sirovinama.

Određivanje cijena

Plus500 koristi stvarne cijene izravno s priznatih tržišta na kojima se trguje predmetnim instrumentom. Male prilagodbe premije tada se primjenjuju na srednju cijenu tržišta koje se odnose na tržišnu razliku u cijeni. Više informacija o prilagodbi premije nalaze se u okviru oznake detalji za svaki pojedini instrument na platformi za trgovanje.