Da li dodajete dividende?

Dividende su dio korporativne dobiti koja se dodjeljuje dioničarima, a posljednji datum za vlasnike udjela kako bi se kvalificirali za dividendu naziva se krajnji datum prava na dividendu.
Na Plus500 trgujete CFD-ovima na kapitale pa Vi zapravo ne posjedujete dionicu. Ako imate otvorenu poziciju CFD-a na kapital ili ETF na krajnji datum prava na dividendu, bit će izvršena korekcija na Vašem računu u korist dividende isplaćene na osnovnom tržištu. Ako imate kupovnu poziciju, primit ćete dividendu u obliku pozitivne korekcije na Vašem računu. Međutim, ako imate prodajnu poziciju, doći će do negativne korekcije. Imajte na umu da se uz CFD-ove na kapital ne stječu glasačka prava.

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Javite nam se!
E-mail

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 80,5% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.