Naplaćuje li Plus500 neke naknade za trgovanje?

Plus500 svoje usluge uglavnom naplaćuje kroz "tržišnu cjenovnu razliku" Na primjer, kod trgovanja sa EUR/USD, ako je kupovni tečaj 1.3128 onda bi prodajni tečaj bio 1.3126 (što bi u ovom primjeru bila tržišna cjenovna razlika od 2 pipa). Za razliku od drugih pružatelja usluga koji naplaćuju i proviziju za svako trgovanje, Plus500 ne naplaćuje poslovne provizije.

Ipak, moguće je da će se primijenjivati sljedeće naknade:

Prekonoćno financiranje - Iznos prekonoćnog financiranja se dodaje ili oduzima s Vašeg računa pri zadržavanju pozicije nakon određenog vremena ("vrijeme prekonoćnog finaciranja").
Vrijeme prekonoćnog financiranja i dnevni postotak prekonoćnog financiranja se mogu pronaći na poveznici “Detalji” pokraj naziva instrumenta na glavnom zaslonu platforme.

Naknada za konverziju valuta - Plus500 će naplatiti naknadu za konverziju valuta za sva trgovanja na instrumente denominirane u valuti različitoj od valute Vašeg računa.
Naknada za konverziju valuta iznosit će do 0,5% ostvarenog dobitka i gubitka trgovanja i odrazit će se u stvarnom vremenu u neostvareni dobitak i gubitak otvorene pozicije.

Naknada za neaktivnost - Mjesečno će se naplaćivati naknada u iznosu do 10 USD, ako se ne prijavite u svoj trgovački račun u razdoblju od najmanje tri mjeseca. Ta će se naknada naplaćivati jednom mjesečno od tog trenutka pa nadalje, sve dok se ne prijavite u račun. Naknada za neaktivnost bit će jednaka onome što je manje, iznos preostalog raspoloživog stanja na Vašem računu ili 10 USD (ili ekvivalentan iznos ovisno o Vašoj valuti). Time se pokriva trošak nastao zbog pružanja usluge iako se ona ne koristi. Ipak, molimo pripazite, naknada se naplaćuje samo sa računa sa stvarnim novcem i samo onda kada ima dovoljno sredstava na računu. Kako bi izbjegli ovu naknadu, jednostavno se prijavite na svoj trgovački račun s vremena na vrijeme jer se to smatra dostatnom aktivnošću kako bi se spriječila naplata naknade.

Zajamčeni zaustavni nalog -molimo pripazite, ako ste izabrali ovu opciju, s obzirom da Vam ona jamči da će Vaša pozicija (trgovanje) biti zatvorena po određenom zahtijevanom tečaju, trgovanje je podložno većoj cjenovnoj razlici. Za više informacija, molimo uputite se na temu Učestalo postavljanih pitanja “Trgovanje” → “Što je Zajamčeni zaustavni nalog?

* Za više informacija o naknadama, molimo pogledajte Korisnički sporazum

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Javite nam se!
E-mail

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76,4% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.